Skip to content

Hőszivattyúk működési elve.

Általános áttekintés a hőszivattyúk működéséről: Típusok: Előnyök: Hátrányok: A hőszivattyúk egyre népszerűbbek a fűtési és hűtési rendszerekben, különösen a fenntartható energiaforrások iránti növekvő érdeklődés mellett. Egy hőszivattyús rendszer nagymértékben tudja javítani az épületek épületenergetikai jellemzőit. Energetikai tanúsítvány készítésekor akár több… Read More »Hőszivattyúk működési elve.

Hőszükséglet számítás, fűtési rendszerek méretezéséhez.

A hőszükséglet számítása az egyik alapvető lépése az épületek fűtési rendszereinek méretezésében és hatékony működtetésében. A hőszükségletet általában a fűtendő terület mérete, az épület hővesztesége és más körülmények alapján számolják ki. Egy modern és energiatakarékos fűtési rendszer (pl. hőszivattyú) telepítése… Read More »Hőszükséglet számítás, fűtési rendszerek méretezéséhez.

Új pályázati lehetőség magánszemélyeknek.

Napenergia Plusz Program (Tárolóval kiegészített lakossági háztartási méretű kiserőművek telepítésének támogatása)   Támogatható tevékenységek: Napelemes rendszer (HMKE) telepítése 4 – 5 kW teljesítményű inverterrel, 7,5 – 10 kWh kapacitású tárolóval. A napelem panelek teljesítménye az inverter teljesítményének maximum 120%-a lehet.… Read More »Új pályázati lehetőség magánszemélyeknek.

Lakóépületek energetikai fejlesztésének sorrendisége.

A lakóépületek energetikai fejlesztésénél a folyamat sorrendisége általában az alábbi lépésekből áll: Ez a sorrend csak egy általános iránymutatás, és az egyes esetekben változhat a különböző épületek és helyzetek függvényében. Minden egyes lépést célszerű alaposan megtervezni és figyelembe venni az… Read More »Lakóépületek energetikai fejlesztésének sorrendisége.

Energiatudatosság otthon: hogyan csökkenthetjük fogyasztásunkat?

Az energiatudatosság otthon nem csak a pénztárcánknak tesz jót, hanem környezetvédelmi szempontból is kulcsfontosságú. A mindennapi életünk során különböző lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük energiafogyasztásunkat és ezzel együtt hozzájáruljunk a fenntarthatósághoz. Ebben a blogbejegyzésben praktikus tippeket kínálok háztartásoknak az… Read More »Energiatudatosság otthon: hogyan csökkenthetjük fogyasztásunkat?

Miért szükséges az energetikai tanúsítvány?

Miért szükséges az energetikai tanúsítvány?

Amikor ingatlanügyekről esik szó Debrecenben, gyakran merül fel a kérdés: miért is szükséges az energetikai tanúsítvány? Ez a dokumentum nem csupán egy jogi követelmény, hanem lényegi információkat tartalmaz az adott ingatlan energiahatékonyságáról, mely befolyásolja a fenntartási költségeket, az ingatlan piaci… Read More »Miért szükséges az energetikai tanúsítvány?